• McDonald’s Cup

            • Dňa 26.4.2023 sa uskutočnilo na štadióne v Novom Meste nad Váhom okresné kolo vo futbale žiakov 1. stupňa. Súťaže sa zúčastnilo 10 družstiev a naša škola obsadila pekné 3. miesto. Gratulujeme!

            • Deň narcisov na našej škole.

            • Na Slovensku pribudne ročne okolo 40 000 onkologických pacientov.

              Život občas "bodne", obráti sa naruby a to v mnohých prípadoch oznámením onkologickej diagnózy.

              Pre týchto pacientov, ktorým rakovina obráti život naruby, je jeden výnimočný deň v roku, kedy im svoju podporu môžeme vyjadriť jednoduchým gestom a pomocou v rámci svojich možností.

              Na našej škole je už dlhoročnou tradíciou podporiť zbierku Ligy proti rakovine. Dňa 20. apríla, nás  hliadka deviatakov obdarila kvietkom narcisu.

              Liga proti rakovine ďakuje všetkým, ktorý sa na "život z inej strany" dokážu pozrieť a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu.

              Do zbierky Dňa narcisov sme prispeli finančným príspevkom 290,40 eur.

              Ďakujeme všetkým rodičom a žiakom za dobrovoľný finančný príspevok a sme hrdí, že nosíme kvietok ľudskosti!

            • Hlasovanie "Čerstvé hlavičky"

            • Ako škola sme sa prihlásili do projektu "Čerstvé hlavičky" - možnosť získať zadarmo pre deti ZŠ na celý budúci školský rok 2023/2024 každý týždeň čerstvé ovocie a zeleninu z partnerskej predajne Kaufland.

              Na to, aby sme to získali, je od dnešného dňa spustené hlasovanie, ktoré určí víťaza. Preto vás všetkých (aj vašich známych) pozývam zabojovať za našu školu a cez hlasovanie vyhrať túto cenu pre školu.

              Na hlasovanie treba navštíviť stránku https://www.cerstvehlavicky.sk/#uvodkde sa treba raz zaregistrovať, a potom už iba každý deň hlasovať za našu školu. Tento rok hlasujeme iba za školu - ak sa nám to podarí, budúci rok môžeme aj za materskú školu (škôlku).

              Hlasovať môže každý, kto má mail a tel. číslo. Môžete túto informáciu šíriť a zapojiť čo najviac ľudí vo svojom okolí. Hlasovať môžete každý deň raz. Ďakujeme za spoluprácu a veríme, že sa nám podarí uspieť!

              Časté otázky o hlasovaní

            • Kladenie vencov v Rakoľuboch

            • Dňa 5.4.2023 sa udial pietny akt položenia vencov ako poďakovanie a vzdanie úcty všetkým hrdinom, ktorí položili svoje životy, aby sme my mohli žiť v mieri.

              Naši žiaci, občania a zástupcovia obce Kočovce, Nového Mesta nad Váhom a veľvyslanec Rumunskej republiky na Slovensku Călina Fabiana spoločne položili vence pri trojkríži v Rakoľuboch.

            • MIDI volejbal dievčatá

            • Štvrtok 13.4.2023 sa uskutočnilo v Novom Meste nad Váhom okresné kolo v MIDI volejbale dievčat. Zúčastnených bolo 7 tímov. Nás reprezentovali žiačky z 8.A a 6.A triedy. Ďakujeme!

              Dievčatá sa umiestnili na 3. mieste, za čo im gratulujeme!

            • Prednášky z RÚVZ

            • Dňa 14.4.2023 sa uskutočnili v niektorých triedach prednášky, ktoré prišli vykonať pracovníci z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne na témy:

              Dopravná výchova (1.A, 1.B)

              Ľudské telo (2.A)

              Dospievanie (8.A)

              Látkové a nelátkové závislosti (9.A)

            • Výtvarná súťaž "Biblia očami detí a mládeže"

            • Aj v tomto školskom roku sa niektorí naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže "Biblia očami detí a mládeže", kde sa snažili na výkres zachytiť čo najzaujímavejšie daný biblický príbeh.

              Najväčší úspech zaznamenala Karolínka Chochlíková, ktorá získala 2. miesto v krajskom kole a jej práca postupuje do celoslovenkého kola. Tešíme sa a blahoželáme!

            • Jazykový kvet 2023

            • Je pre nás potešením a zároveň hrdosťou pogratulovať žiakovi 8. A triedy Tomášovi Bubeníkovi za 2. miesto v celoslovenskom kole Jazykového kvetu Ťukni 2023. Táto súťaž je medzinárodnou formou prezentovania vlastných prác - poviedok na ľubovoľnú tému v rôznych jazykoch.

              Ďakujeme Tomášovi za reprezentáciu svojho talentu a za šírenie dobrého mena našej školy. Prajeme veľa šťastia v ďalšej tvorivej práci.

              Výsledky

              image.png

            • Výtvarná súťaž Vesmír očami detí 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž Vesmír očami detí 2023.

              Dňa 12.4.2023 boli v priestoroch ZUŠ Karola Pádivého v Trenčíne odovzdané ocenenia víťazom regionálneho kola 38. ročníka výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Odovzdávanie ocenení bolo spojené so slávnostnou vernisážou a výtvarným workshopom pod vedením známeho výtvarníka Jozefa Vydrnáka. Našu školu úspešne reprezentovala žiačka 1. ročníka a žiačka výtvarného odboru ZUŠ J. Kréna v Kočovciach Ninka Bielčiková, ktorej ocenený obrázok postupuje do celoslovenského kola súťaže. Ninke blahoželáme a prajeme veľa ďalších tvorivých úspechov.

            • MIDI volejbal chlapci

            • Dňa 4.4.2023 sa uskutočnilo v Novom Meste nad Váhom okresné kolo v MIDI volejbale chlapcov. Zúčastnených bolo 5 škôl, kde naši žiaci tvorili 2 tímy - 8. ročník a 9. ročník. Ďakujeme im za reprezentáciu školy.

              Najlepšie umietnenie získali žiaci 9. ročníka a to 2. miesto, za čo im gratulujeme!

            • Beh oslobodenia - Memoriál Slavomíra Masára

            • Mesto Nové Mesto nad Váhom, obce Kálnica a Kočovce vás pozývajú na V. ročník bežeckých pretekov k pamätníku padlých rumunských vojakov, ktoré sa budú konať dňa: 15. 4. 2023 (sobota) so štartom v Kálnici.

              Pozývame rodičov a deti, ktoré rady behajú, aby sa zapojili.

              Deti od 10 rokov možu pretekať v sprievode dospelej osoby. Od 15 rokov samostatne.

              Prihlasovanie a viac informácií nájdete na webe Beh oslobodenia 2023

            • Dotácia na stravovanie od 1.5.2023

            • Vážení rodičia,

              podmienkou na poskytnutie dotácie je účasť na vyučovaní a odobratie obeda. Výška dotácie pre dieťa v poslednom ročníku MŠ je 1,40 €, pre žiaka I. stupňa 2,10 € a pre žiaka II. stupňa 2,30 €.

              Dotáciu je možné poskytnúť aj na také dieťa, ktoré sa nestravuje v školskej jedálni z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu vyžaduje osobitné stravovanie a školská jedáleň nevie takéto jedlo zabezpečiť. Potvrdenie od lekára je potrebné odovzdať osobne alebo elektronicky (jedalen@zskocovce.sk) vedúcej jedálne spolu s IBAN-om, na ktorý bude zriaďovateľ zasielať dotáciu.

              Ak má rodič záujem o dotáciu na stravovanie dieťaťa v školskej jedálni, požiada o ňu

              elektronicky do 5. 4. 2023 (streda) prostredníctvom aplikácie EduPage v časti:

              Žiadosti/Vyhlásenia – Pridať žiadosť/vyhlásenie – Žiadosť o dotáciu na stravu (NÁVRATKA) – vyplniť dátum a odoslať žiadosť.

              (návod: https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u4450)

              Pozor! Ak máte na škole viac detí, Návratku je potrebné podať za každé dieťa zvlášť!

              V prípade, ak nepožiadate o dotáciu na stravu v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate.

              O dotáciu prostredníctvom aplikácie EduPage musí požiadať každý rodič ktorý má o ňu záujem, teda aj ten, kto už dnes stravu odoberá.

              Platí podmienka, že v prípade, keď sa dieťa nezúčastní na vyučovaní, treba dieťa z obeda odhlásiť, inak bude rodič poplatok za obed hradiť v plnej sume. Preto upozorňujeme rodičov o dôsledné odhlasovanie zo stravy.

              Viac informácií tu.

              Často kladené otázky

            • Testovanie 9

            • Dnes 22. 3. 2023 deviataci absolvovali preverenie svojich vedomostí zo slovenského jazyka a matematiky.

              Zúčastnilo sa ho 25 žiakov, boli rozdelení do 2 skupín. Všetko prebehlo v poriadku a veríme, že žiaci dali zo seba maximum. Do ich ďalšieho školského života im prajeme všetko najlepšie!

            • Regionálne kolo v bedmintone

            • Dňa 21. 3. 2023 sa v Trenčíne uskutočnilo regionálne kolo v bedmintone.
              Zúčastnili sa ho chlapci: Michalec Patrik, Mikláš Tomáš a Nemšák Martin.

              Žiaci získali 2. miesto, za čo im gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

            • Olympijský odznak všestrannosti

            • V školskom roku 2022-23 prebehlo na hodinách telesnej a športovej výchovy testovanie pohybových aktivít u žiakov 6. - 9. ročníka. Po absolvovaní testov boli z každého ročníka vybratí dvaja žiaci a spolu tvorili osemčlenný tím, ktorý postúpil  do krajského kola. Krajské kolo sa uskutočnilo v športovej hale v Trenčíne a zúčastnilo sa ho 21 škôl. Žiaci súťažili v prekážkovej dráhe.

              Aj keď sa naši žiaci neumiestnili na popredných miestach veríme, že žiakov projekt oslovil a získali obraz o svojich pohybových schopnostiach. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy!

            • Riaditeľské voľno 5. - 7. ročník (streda 22.3.2023)

            • V zmysle § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 5. až 7. ročníka na deň 22. marca 2023, t.j. streda,

              z  prevádzkových dôvodov (organizačné zabezpečenie Testovania 9).

              Žiaci 1. až 4. ročníka a 8. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

              Mgr. B. Polacsek, riaditeľ školy

            • Poznáte ju..?

            • Je mladá, pekná, priateľská, vždy usmiata, ctižiadostivá, veselá...naša Laura.

              Učaroval jej zimný šport na ľade, umelecké skoky a kroky.

              A ako to všetko začalo?

              Skúsime to celé zhrnúť.

              Laura stála na korčuliach prvý krát ako 7 a pol ročná. Prvé preteky absolvovala po roku na domácom ľade v Novom Meste nad Váhom a skončila posledná🙂

              Po dvoch rokoch rovnaký pretek vyhrala. Od začiatku bojovala s nevýhodou, že začala neskoro, keďže deti v tomto športe začínaju ako 4 - 5 ročné. Preto aj prvé tri roky pretekala v kategórii B, kde sa stretávajú práve takéto deti.

              Postupne sa z posledných priečok prebojovala na vrchol rebríčka, v roku 2019 vyhrala celoslovenské finále svojej kategórie. V roku 2021, po ťažkej dobe covidovej keď trénovali len “na suchu” online, splnila výkonnostné testy a začala pretekať v kategórii A staršie žiačky.

              Hned v prvej sezóne si vybojovala miesto na Majstrovstvách Slovenska, kde sa dostane 14 najlepších v rebríčku, znova ale zasiahol covid a nemohla sa zúčastniť.

              V aktuálnej sezóne má za sebou 6 pretekov, priebežne 7. miesto v celkovom poradí, tak veríme, že na marcových tohtoročných Majstrovstvách Slovenska už nebude chýbať.

              Nemá to ale jednoduché...Laura trénuje 6 dní v týždni, každý deň 2-3 hodiny na lade a na suchu kondične, plus hodiny gymnastiky a baletu. 10 víkendov trávi na pretekoch slovenského pohára, kde sa predstavuje s dvomi jazdami - krátky program a voľná jazda. Počas leta absolvuje 4-5 týždňov na medzinárodnych campoch, kde sa pripravuje na novú sezónu. Doteraz sa zúčastnila na 35 súťažiach, odniesla si 7 prvých miest, 6 druhých a dva krát bola tretia.

              To je aspoň v skratke 6 rokov Laurinho športového života.

              Laura, prajeme ti všetko najlepšie do tvojho ďalšieho osobného aj kariérneho života a sme radi, že ťa medzi sebou máme. Nech sa ti darí!

               

            • Návšteva SOŠ Stará Turá.

            • Dňa 23.2. 2023 žiaci 9.A absolvovali  exkurziu na Strednej odbornej škole na Starej Turej.

              Vedenie SOŠ informovalo všetkých zúčastnených o možnostiach štúdia s maturitou i s výučným listom,v sprievode študentov školy si žiaci prezreli celý objekt strednej školy, zúčastnili sa vyučovania a nazreli i do strojárenskej dielne.

              Zaujalo nás i duálne vzdelávanie, informačné a sieťové technológie a grafický polytechnický odbor. Budúci maturanti nám predviedli prezentačné materiály /fotenie, filmovanie, tvorbu dynamických www stránok a prospektov, 3-D a 4 -D animácie, strih filmov a videí,.../

              V závere prehliadky školy sme sa dozvedeli, že všetky odbory sú perspektívne a žiadané na trhu práce, vhodné i pre dievčatá /hlavne odbor informatický a grafický/.

              Škola udržiava úzke partnerské vzťahy so školami v ČR /Kunovice/ a v Anglicku /Lincoln/.

              Absolvent školy v budúcnosti získava nad štandard vzdelania.

              Nuž, stačí sa len správne rozhodnúť!