• Poznáte ju..?

            • Je mladá, pekná, priateľská, vždy usmiata, ctižiadostivá, veselá...naša Laura.

              Učaroval jej zimný šport na ľade, umelecké skoky a kroky.

              A ako to všetko začalo?

              Skúsime to celé zhrnúť.

              Laura stála na korčuliach prvý krát ako 7 a pol ročná. Prvé preteky absolvovala po roku na domácom ľade v Novom Meste nad Váhom a skončila posledná🙂

              Po dvoch rokoch rovnaký pretek vyhrala. Od začiatku bojovala s nevýhodou, že začala neskoro, keďže deti v tomto športe začínaju ako 4 - 5 ročné. Preto aj prvé tri roky pretekala v kategórii B, kde sa stretávajú práve takéto deti.

              Postupne sa z posledných priečok prebojovala na vrchol rebríčka, v roku 2019 vyhrala celoslovenské finále svojej kategórie. V roku 2021, po ťažkej dobe covidovej keď trénovali len “na suchu” online, splnila výkonnostné testy a začala pretekať v kategórii A staršie žiačky.

              Hned v prvej sezóne si vybojovala miesto na Majstrovstvách Slovenska, kde sa dostane 14 najlepších v rebríčku, znova ale zasiahol covid a nemohla sa zúčastniť.

              V aktuálnej sezóne má za sebou 6 pretekov, priebežne 7. miesto v celkovom poradí, tak veríme, že na marcových tohtoročných Majstrovstvách Slovenska už nebude chýbať.

              Nemá to ale jednoduché...Laura trénuje 6 dní v týždni, každý deň 2-3 hodiny na lade a na suchu kondične, plus hodiny gymnastiky a baletu. 10 víkendov trávi na pretekoch slovenského pohára, kde sa predstavuje s dvomi jazdami - krátky program a voľná jazda. Počas leta absolvuje 4-5 týždňov na medzinárodnych campoch, kde sa pripravuje na novú sezónu. Doteraz sa zúčastnila na 35 súťažiach, odniesla si 7 prvých miest, 6 druhých a dva krát bola tretia.

              To je aspoň v skratke 6 rokov Laurinho športového života.

              Laura, prajeme ti všetko najlepšie do tvojho ďalšieho osobného aj kariérneho života a sme radi, že ťa medzi sebou máme. Nech sa ti darí!

               

            • Návšteva SOŠ Stará Turá.

            • Dňa 23.2. 2023 žiaci 9.A absolvovali  exkurziu na Strednej odbornej škole na Starej Turej.

              Vedenie SOŠ informovalo všetkých zúčastnených o možnostiach štúdia s maturitou i s výučným listom,v sprievode študentov školy si žiaci prezreli celý objekt strednej školy, zúčastnili sa vyučovania a nazreli i do strojárenskej dielne.

              Zaujalo nás i duálne vzdelávanie, informačné a sieťové technológie a grafický polytechnický odbor. Budúci maturanti nám predviedli prezentačné materiály /fotenie, filmovanie, tvorbu dynamických www stránok a prospektov, 3-D a 4 -D animácie, strih filmov a videí,.../

              V závere prehliadky školy sme sa dozvedeli, že všetky odbory sú perspektívne a žiadané na trhu práce, vhodné i pre dievčatá /hlavne odbor informatický a grafický/.

              Škola udržiava úzke partnerské vzťahy so školami v ČR /Kunovice/ a v Anglicku /Lincoln/.

              Absolvent školy v budúcnosti získava nad štandard vzdelania.

              Nuž, stačí sa len správne rozhodnúť!

            • Karneval v ŠKD

            • Dňa 14. 2. 2023 sme mali v ŠKD Valentínsky karneval. Zúčastnili sa na ňom princezné, víly, zvieratká, policajti, športovci a rôzne veselé príšery. Deviataci si pre nás pripravili rôzne súťaže a hry. Najväčší úspech mal balónový tanec a strašidelný dom. Všetci sme sa veľmi dobre vybláznili na diskotéke. Najlepšie masky boli odmenené milými cenami. Bol to príjemne strávený čas, za čo ďakujeme našim deviatakom a pani učiteľkám S. Strechayovej a J.Trebatickej.

              Lenka a Saška

            • Beseda o vesmíre

            • Vo februári nás navštívil učiteľ na dôchodku Jozef Bezák - vášnivý amatérsky astronóm a geológ, ktorý viedol debatu s našimi štvrtákmi a piatakmi o vesmíre. Ďakujeme mu za ochotu a zdieľané poznatky.

            • Zber papiera - vyhodnotenie

            • V mesiacich november - december prebiehal v škole zber papiera. 

              Spoločnými silami sme nazbierali 5 460 kg.

              Najväčší príspevok mal Sebastian Strečko (MŠ3) - 1144 kg

              Ďalej boli ocenení piati zo ZŠ:

              1. Romana Stuparič (1. B) - 843 kg

              2. Klčo Matias (1.A) - 316 kg

              3. Šimeková Sofia (4.A) - 307 kg

              4. Motola Martin (2.A) - 262 kg

              5. Natália Štefúnová (5. B) - 241 kg

              Ocenili sme aj 3 najúspešnejšie triedy v prepočte priemeru na žiaka v poradí 5.B, 1.B, 3.A.

              Do zberu sa zapojilo 35 detí, no najmä ich rodičov, ktorí papier do školy priviezli. Peniaze za zber poputujú Rodičovskému združeniu a budú použité v prospech všetkých detí. Ďakujeme všetkým za ochotu a spoluprácu!

            • Exkurzia - COSMOS DISCOVERY

            • 1.2.2023 sa piataci, šiestaci a siedmaci zúčastnili na výstave COSMOS DISCOVERY v bratislavskej Inchebe. Zoznámili sa s vesmírnym prostredím, spoznali osobnosti kozmonautiky, dozvedeli sa množstvo zaujímavých faktov a v neposlednom rade si mohli obzrieť autentické modely ruských a amerických vesmírnym lodí či  mesačných vozidiel. Exkurzia naplnila očakávania a prispela k rozšíreniu už získaných vedomostí zúčastnených žiakov.

            • Olympiáda zo SJL

            • Žiačka Liana Kolarovská sa umiestnila v okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry na 3. mieste a bola úspešnou riešiteľkou. Blahoželáme!