• Jesenné súťaže

            • Základná škola vyhlasuje súťaž o:

              1. najoriginálnejší výrobok z jesenných plodov (každý žiak súťaží za seba, 2 kategórie: 1. stupeň a 2. stupeň)

              výrobky môžu žiaci prinášať od pondelka (24.10.) do stredy (26.10.) vždy ráno medzi 7,10 a 7,50 hod. na dolnú chodbu základnej školy, kde ich prevezmú zodpovedné osoby.

              2. najkrajšia triedna nástenka z prírodných materiálov (súťaží trieda ako celok, 1 kategória)

               

              Ukončenie súťaží je v stredu 9,30 hod.

              Vyhodnotenie súťaží bude vo štvrtok 1. vyučovaciu hodinu cez školský rozhlas.

              V každej kategórii budú udelené prvé 3 miesta. Na výhercov budú čakať pekné ceny.

              Tešíme sa na vašu účasť!

            • Zber gaštanov

            • Vyhlasujeme zber gaštanov od štvrtka 20. októbra do piatka 4. novembra 2022.

              Gaštany prevezme od vás pán školník vo vnútornom dvore školy.

            • COSMOS DISCOVERY

            • Svetová výstava Cosmos Discovery bola slávnostne otvorená v Incheba Expo Bratislava dňa 1. 10. 2022 a naša trieda 8.A,  mala česť sa jej zúčastniť medzi prvými.

              Táto výstava mapuje pilotné lety do vesmíru od ich počiatkov až po súčasné a plánované misie.

              Prvé vesmírne roky, vstup na palubu vesmírnej stanice, ruský Sputnik, Lajka, Gagarin, lunárny program Apollo, obrovský model rakety Saturn, vesmírne skafandre a interaktívny Cosmocamp,....toto všetko a oveľa viac sme videli i zažili na vlastnej koži. Bolo to úžasné!

              " Cesta vlakom v ranných  skorých hodinách bol zážitok.Užili  sme si i jazdu autobusom po Bratislave, za pár minút sme sa presunuli  z jedného konca na druhý koniec hlavného mesta. Po návšteve výstavy Cosmos sa naše kroky uberali k Bratislavskému hradu, prezreli sme si nádvorie a mali sme nádherný výhľad spoza hradieb  na celú Bratislavu. Počasie nám prialo, videli sme kúsok Rakúska i Maďarska.."

              " Neskôr sme sa presunuli o pár metrov ďalej, čakala nás návšteva Národnej rady Slovenskej republiky. Počas celej prehliadky nás sprevádzala pani sprievodkyňa, ktorá nám objasnila celý systém parlamentu, vlády SR -dokonca sme sa ocitli i v rokovacej sále. Na prízemí sme videli mnoho novinárov, dozvedeli sme sa o ústave, poslancoch, ich úlohách a dôležitej práci,  a zažili sme si i prechod cez detektor kovov...bolo to naozaj zaujímavé!"

              " Po návšteve parlamentu sme sa presunuli do Starého mesta, obzreli sme si prezidentský palác, záhradu, Michalskú bránu, krásne uličky, malé obchodíky, magistrát hlavného mesta a známe námestia.

              Veľmi sa nám páčil celý deň, priniesli  sme si domov kopec zaujímavostí, nových informácií a užili sme si príjemnú jesennú náladu v našom hlavnom meste.

            • Naši šikovní futbalisti.

            • Dňa 10. 10. 2022 sa odohralo predkolo okresného kola v malom futbale v NMn/V, ktorého  sa zúčastnili i naši žiaci, výber chlapcov 6. a 7. ročníka. I napriek silným súperom, ktorými boli domáci - žiaci GMRŠ v NMn/v, ZŠ Bošáca a ZŠ Podolie -  sa naši futbalisti umiestnili na 1. mieste a postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať 18. 10. 2022 u nás doma v ZŠ Kočovce.

               Srdečne blahoželáme!

            • Filmový festival CINEDU.

            • https://cinedu.sk/

              Medzinárodný filmový festival pre deti a mládež Cinedu, ktorý sa uskutočnil v dňoch 19. - 30. septembra v kine Považan v  Novom Meste nad Váhom, už po 4.krát priniesol slovenské premiéry kvalitných zahraničných hraných a dokumentárnych filmov pre deti a mládež.

              I naši žiaci 2. stupňa sa zúčastnili tejto akcie, páčili sa im témy i spracovanie príbehov.

              Daný festival je prvou filmovou platformou na Slovensku, špecializovaný výlučne na mladého diváka.Tento unikátny projekt podporili i naše kultúrne osobnosti, ambasádorka projektu Zuzana Krónerová a herec Daniel Heriban.