• Európsky deň jazykov

            • Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa od roku 2001 tento deň oslavuje každý rok 26. septembra.

              Aj tento rok sa naša škola formou vysokoefektívneho učenia do tohto projektu aktívne zapojila. Cieľom projektu je zdieľať názor a presvedčenie, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu. Témou bolo virtuálne cestovanie po krajinách Európy a v galérii si pozrite, ako sa žiaci našej školy s výzvou popasovali.

              Výrok známeho nemeckého filozofa hovorí: "Kto hovorí cudzím jazykom len trochu, má z neho väčšiu radosť než ten, kto ho ovláda dobre." Ovládanie jazyka nám pomáha otvárať brány k iným kultúram a spoločnostiam.

              Naši deviataci s pani učiteľkami si pripravili pre našu školu veľa nových informáciíí a zaujímavostí z celého sveta.

              Počúvali sme hymny, triedili vlajky štátov, nové vedomosti sme využili v hravom kvíze, hľadali sme najdlhšie slovo, ochutnali sme tradičné jedlá a dokonca sme si zatancovali.

              Naozaj sme si tento deň užili!

               

               

               

               

               

            • Oznam školskej kuchyne

            • Vedúca školskej jedálne oznamuje všetkým žiakom základnej školy, ktorí sú prihlásení na desiatu, že od stredy 21.9.2022 (vrátane) do odvolania sa nebude vydávať desiata z dôvodu nedostatku personálu v kuchyni. Situáciu riešime a v blízkej dobe vás budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie!

            • Vyučovanie vo výtvarnom odbore ZUŠ

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              vyučovanie vo výtvarnom odbore ZUŠ v školskom roku 2022/23 začína od 12. septembra. Rozvrh hodín, informácie o poplatkoch a zoznam pomôcok nájdete na stránke školy v sekcii O nás - ZUŠ - Výtvarný odbor. Záujemci o štúdium spomedzi žiakov 4.-9. ročníka sa môžu ešte prihlásiť v pondelok 5.9. v čase 9:00 - 12:00 v elokovanom pracovisku ZUŠ v Kočovciach. Miesta v 1.-3. ročníku sú momentálne obsadené. Informáciu o prijatí dostanú rodičia už prihlásených detí formou správy cez EduPage.