• Informácia k poskytovaniu dotácie na stravu od 1.7.2022

            • Vážení rodičia, 

              zákon č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa s účinnosťou od 01.07.2022 mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dani z príjmov“) a zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na stravu.

              Viac sa dočítate tu  2022_07_Informacia_k_dotaciam_na_stravu_zmeny_od_1.7.2022.pdf

              § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách bol upravený tak, že dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa zákona o dani z príjmov (ďalej len „deti bez daňového bonusu").

              Táto skutočnosť sa žiadateľovi (= obci Kočovce) podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením. S platnosťou aj pre budúci šk. rok.

              cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.pdf

              Čestné vyhlásenie je možné doručiť do podateľne Obce Kočovce v termíne do 22. júla 2022.

              kontakt: Ing. Silvia Surdová, +421 32 74 61 223


            • Koniec šk. roka 2021/22

            • Hlavnou témou záveru roka na školskom dvore bolo poďakovanie a lúčenie. Pani riaditeľka poďakovala kolegom za vykonanú prácu, popriala deviatakom veľa úspechov a nových priateľov, všetkým žiakom krásne prežitie letných prázdnin. Deviataci dostávali svoje posledné vysvedčenie na školskom dvore. Na malej slávnosti sa s nimi rozlúčila starostka obce Kočovce Ing. Monika Kopúnová.

              Mgr. Janka Krajčiová po 15-tich rokoch končí vo funkcii riaditeľky školy. Za množstvo práce vykonanej v prospech našej školy jej poďakovali predstavitelia obcí, rodičov, kolegovia aj žiaci. Ďakujeme!

              Novým riaditeľom, ktorý bude školu viesť od 1. septembra 2022, bude Mgr. Branislav Polacsek. Prajeme mu úspech a mnoho správnych rozhodnutí!

            • eTwinning v jubilejnom roku

            • V septembri uplynulo 10 rokov od nášho prvého medzinárodného projektu projektu. Doteraz sme so staršími žiakmi našej školy spolupracovali na 4 projektoch. Spolu s nami sa do nich zapojili zahraničné školy z Talianska, Chorvátska, Fínska, Poľska, Turecka, ale i Španielska, Francúzska, Portugalska, Spojeného kráľovstva, Írska, Bulharska, Rumunska, Cypru, Slovinska a Dánska.  

              Aktivity eTwinningu vystihuje motto:

              "It's about progress, not perfection." ("Je to o pokroku, nie o dokonalosti.")

              Projekt tohoto šk. roka 2021-22 niesol názov We Love Music! Vtiahol nás do sveta modernej i "stále zelenej" hudby the Beatles.

              Spolupracovali sme tretíkrát s talianskou školou z Codroipo a s novou partnerskou školou v Czechowicach - Dziedzicach z Poľska. Išlo o projekt, založený na jednoduchých a kratších aktivitách so zaujímavou témou.

              V rámci projektu sme:

              - uskutočnili 3 online stretnutia,

              - žiaci sa písomne prezentovali na platforme Wakelet - stručne sa predstavili a písali o svojom vzťahu k hudbe,

              - každá krajina vybrala 1 národnú pieseň, ktorú si zaspievali žiaci oboch partnerských škôl a nahrali spev na videu. Slovenské deti zaspievali talianske Volare (7. A) a poľskú ľudovú pieseň Hej na krakowskim rynku - Lajkonik (8. A). Talianske a poľské deti si zaspievali našu ľudovú pieseň Sedemdesiat sukien mala.

              - spoločne sme vytvorili elektronický plagát padlet na tému, akú hudbu radi počúvame a akú počúvali naši rodičia,

              - žiaci 9. A v spolupráci so zahraničnými žiakmi vytvorili padlet o the Beatles a na záver školského roka vybraní žiaci zo všetkých troch krajín natočili pútavé video s dramatizovaným rozhovorom reportérky BBC a členov the Beatles.  Našu školu krásne reprezentovali žiaci 9. ročníka - Daniel Žitňanský (ako John Lennon) a Oliver Sparkes (ako George Harrison).

              Viac o eTwinningu na našej škole sa môžete dozvedieť TU