• Návšteva divadla.

            • 19. mája,  naši žiaci druhého a tretieho ročníka , navštívili divadelné predstavenie ROBIN HOOD v Divadle Andreja Bagara v Nitre.

              Po predstavení sme si urobili prehliadku námestia, kde si deti mohli na pamiatku zakúpiť suvenír alebo hračku.

              Deti si tento deň veľmi užili a odniesli si domov nové zážitky.

            • Atletický štvorboj

            • Dňa 17. 5.  na štadióne v Novom Meste n/Váhom prebehol štvorboj mladších žiakov a žiačok. Z našej školy sa zúčastnili žiaci i žiačky 5. - 7. ročníka. Súťažili  v 4 disciplínach: beh na 60 m, beh na 600 m - dievčatá, 1000 m chlapci, skok do diaľky, hod Nerf vortexom.

              Každý žiak absolvoval všetky disciplíny, ktoré boli bodované.

              Najlepší výkon: Urban Martin /7.A/ - umiestnil sa na 15. mieste z počtu 51 a Laura Mimlichová /7.A/ sa umiestnila na 10. mieste z počtu 52 žiačok.

            • Testovanie 5

            • V stredu 18. 5. 2022 prebehlo v škole testovanie žiakov 5. ročníka. Žiaci riešili úlohy z matematiky a slovenského jazyka. Do fotogalérie bol pridaný nový album Testovanie 5.

            • Pieskovisko v MŠ - oprava

            • Pieskovisko v materskej škole dostalo nové drevené obloženie. Za opravu ďakujeme rodičom p. Markechovi, p. Jurkovi a Rodičovskému združeniu za peniaze poskytnuté na rekonštrukciu.

              Nech našim škôlkarom dobre slúži!

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia,

              v zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 7. – 9. ročníka na deň 18. 05. 2022, t.j. streda,

              z  prevádzkových dôvodov (organizačné zabezpečenie Testovania 5). Žiaci 7. - 9. roč. sú na tento deň odhlásení z obeda aj desiatej.

              Žiaci 1. - 4. a 6. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

            • Deň dopravnej výchovy

            • Vo štvrtok 12. 5. 2022 sme zažili netradičný deň - Deň dopravnej výchovy.

              Deti spoznávali dopravné značky formou kvízu či pexesa, lúštili dopravné križovatky, učili sa poskytovať prvú pomoc. Vyskúšali si sily v jazde zručnosti, preopakovali si pravidlá správania sa na prechode pre chodcov, jazdili podľa semaforov. Zahrali sa na tvorcov dopravných komunikácií, skladali rôzne dopravné prostriedky.

              Deviatci si vyskúšali, aké to je, starať sa o triedu veselých živých mladších spolužiakov. 

            • Projekt Čerstvé hlavičky pre naše deti

            • Naša škola sa zapojila do 4. ročníka projektu Čerstvé hlavičky.

              O tom, ktoré školy získajú ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka, rozhodne verejnosť hlasovaním.

              Hlasovanie bude prebieha od 28. 4. - 1. 6. 2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

              Hlasovať:

              - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

              - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz.

              Škola a škôlka, ktorá získa najviac prepočítaných hlasov vzhľadom ku konkrétnej predajni Kaufland, môže získať od spoločnosti Kaufland ovocie a zeleninu na celý školský rok 2022/2023 na týždennej báze, max 200 g ovocia alebo zeleniny na dieťa.

               Poradie našej školy je určené vo vzťahu k predajni Nové Mesto nad Váhom, Malinovského ul.

            • Slovíčka v malíčku

            • MY DICTIONARY FROM REALITY alias SLOVÍČKA V MALÍČKU

              Môj slovník z reality je projekt občianskeho združenia IALF zameraný na slovnú zásobu v cudzích jazykoch. Realizuje sa na Slovensku roku 2013 a má medzinárodnú jazykovú akreditáciu.

              Úlohou pre tento rok bolo pod vedením p. učiteľky Šprlákovej-Zmorovej vytvoriť vlastný slovnodruhový slovník na tri po sebe nasledujúce písmená abecedy. Do projektu sa zapojili žiačky siedmeho ročníka Alexandra Lužová, Bianka Tulisová a ôsmaci Liana Kolarovská a Patrik Sevald.

              Celoslovenské kolo a vstupenku do finále si vybojovala Liana Kolarovská (8. A), ktorej gratulujeme a držíme palce.

            • Deň Zeme

            • Pri príležitosti Dňa Zeme 22. apríla 2022 žiaci 3.  a 4. ročníka vytvárali plagáty a pohľadnice s tematikou ochrany životného prostredia. Zapojili sme sa tým do súťaže, ktorú vyhlásil školský recyklačný program Recyklohry.

              Najkrajšie výtvory sú vystavené na nástenke v našej škole.

              Čo sú to Recyklohry?

              Recyklohry sú školský recyklačný program, ktorého cieľom je prehĺbiť znalosti žiakov v oblasti triedenia a recyklácie odpadov a umožniť im osobnú skúsenosť so spätným odberom použitých drobných elektrozariadení a batérií, starých mobilov a tonerov. V škole v rámci tohoto programu máme na zber tohoto nebezpečného odpadu špeciálne boxy.

            • Naši bedmintonisti vyhrali!

            • Dňa 28.4. sa naši chlapci Kamil Gaidoš /9. A/, Tomáš Mikláš a Patrik Michalec / 8. A/ zúčastnili okresného kola v bedmintone v Novom Meste nad Váhom.

              Zo 6 zúčastnených škôl sa umiestnili na 1. mieste- gratulujeme!

              O deň neskôr absolvovali tento turnaj v bedmintone i naše dievčatá v zložení Liana Kolarovská a Liana Kováčová /8. A/. V okresnom kole sa umiestnili na 4. mieste.