• Florbal

            • Dňa 28. 3. 2022 sa vybraní  žiaci 7., 8., 9. ročníka zúčastnili predkola vo florbale. Daná športová súťaž prebiehala v Novom Meste nad Váhom, v areáli gymnázia GMRŠ.

              Turnaja sa zúčastnili 3 družstvá - ZŠ Bošáca,ZŚ Kočovce a študenti gymnázia.

              Do ďalšieho kola postúpil len víťaz tohto predkola a my sme túto " métu víťazstva " nedosiahli. Snáď budeme  lepší nabudúce.

               

               

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia,

              v zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 5. – 8. ročníka na deň 06. 04. 2022, t.j. streda,

              z  prevádzkových dôvodov (organizačné zabezpečenie Testovania 9). Žiaci 5.-8.roč. sú na tento deň odhlásení z obeda aj desiatej.

              Žiaci 1. - 4. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

               

            • Zápis do 1. ročníka

            • Prebehne bez prítomnosti rodičov, v priestoroch materskej školy

              v utorok, 5. apríla 2022 - MŠ Hôrka nad Váhom

              v stredu, 6. apríla 2022 - MŠ Kočovce

              Rodičia do 4. apríla vyplnia elektronickú prihlášku TU  a v spolupráci s materskou školou dodajú podklady podľa pokynov  TU. Zápis detí z iných materských škôl budeme riešiť individuálne.

               

            • Desiata v školskej jedálni

            • Vážení rodičia,

              od pondelka 14. marca 2022 bude opäť počas veľkej prestávky podávaná desiata. Prihlásené sú všetky deti, ktoré odoberali desiatu pred prerušením v novembri. 

              Akákoľvek zmena je v kompetencii rodiča, realizuje sa cez edupage.

            • Posledné samotesty

            • Vážení rodičia, 

              v piatok, 4. marca 2022si môžete naposledy prevziať samotesty

               v čase od    6,30 - 8,00    a    11,30 - 16,15.

              Na rovnakom výdajnom mieste (okno šatne učebne techniky v školskom dvore). Veríme, že aj k tejto poslednej výzve pristúpite zodpovedne a bude odovzdaných väčšina testov. 

              Bude vydaných 5 ks samotestov na žiaka. Rodič sa podpisom pri prevzatí zaväzuje hlásiť ich použitie. Škola je povinná vykazovať počty vydaných a použitých testov.

            • Riaditeľské voľno 8.-9. ročník

            • V zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 8. a 9. ročníka na deň 04. 03. 2021, t.j. piatok,

              z  prevádzkových dôvodov (vysoká chorobnosť učiteľov - covid 19).

              Žiaci 1. - 7. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

              Mgr. J. Krajčiová, riaditeľka

            • Prevádzka školy od 28. februára

            • Aktualizované informácie vychádzajú z Vyhlášky UVZ SR a Školského semaforu.

              • Počas vyučovania v triedach žiaci nemusia mať rúška/respirátory. Pri presunoch, v zmiešaných skupinách a na chodbách ich však musia mať. V prípade, že sa v triede vyskytne pozitívny prípad, žiaci nosia rúško/respirátor po dobu 10 dní aj v triede.
              • V prípade pozitivity je rodič povinný túto informáciu bezodkladne oznámiť triednemu učiteľovi.
              • Pri potvrdení ochorenia COVID-19 ide do karantény len pozitívny žiak. Zvyšok triedy zostáva naďalej v škole na prezenčnom vzdelávaní, žiaci musia byť bezpríznakoví. Následne majú žiaci povinnosť nosiť rúško/respirátor aj v triede po dobu 10 dní. Žiaci a pedagógovia majú obmedziť počas tejto doby nevyhnutný sociálny kontakt mimo domácnosti iba na príslušný kolektív triedy.
              • Žiak alebo zamestnanec po úzkom kontakte mimo školy (napr. pozitívny člen rodiny) naďalej ide do 5-dňovej karantény. Po návrate do školy nosí rúško/respirátor ďalších 5 dní. Očkovaní a prekonaní majú výnimku z karantény, uplatnia si ju cez edupage a budú v škole nosiť 10 dní rúško (žiaci), respirátor (zamestnanci).
              • Obnovuje sa krúžková činnosť a vyučovanie v spojených skupinách (ETV/NBV)
            • Ďakujeme

            • Vážení rodičia a priatelia školy, 

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!  Viac TU

            • Exkurzia zo ZUŠ-ky v Piešťanoch

            • V piatok, 18. februára sa žiaci 8. a 9. ročníka, navštevujúci výtvarný odbor ZUŠ, zúčastnili výstavy scénografky Martiny Fintorovej a jej otca, umeleckého modelára Pavla Fintora v knižnici v Piešťanoch. Po prezretí výstavy bol pre našich žiakov pripravený výtvarný workshop pod vedením autorky, kde si žiaci skúsili prácu umeleckého modelára a vytvorili vlastnú pohyblivú bábku.

              Zároveň mali a využili :) možnosť pozrieť si výstavu najkrajších slovenských kníh ocenených v minulom roku, výstavu prác študentov Strednej umeleckej školy v Trenčíne a zatiaľ nesprístupnenú výstavu Slovak press photo v priestoroch knižnice.

            • Prevzatie testov

            • Vážení rodičia, 

              V stredu, 23. februára 2022si môžete prevziať samotesty

               v čase 6,30 - 8,00    a    11,30 - 16,15.

              Na rovnakom výdajnom mieste (okno šatne učebne techniky v školskom dvore). Veríme, že k tejto výzve pristúpite zodpovedne a bude odovzdaných väčšina testov. 

              Podľa Vami prejaveného záujmu (v decembri) bude vydaných 5 ks samotestov na žiaka. Rodič sa podpisom pri prevzatí zaväzuje hlásiť ich použitie. Škola je povinná vykazovať počty vydaných a použitých testov.

            • Karanténa v školskej kuchyni

            • Z dôvodu karanténneho opatrenia v školskej kuchyni a chorobnosti jej zamestnancov sme nútení pristúpiť k nasledovným úpravám v prístupe ku stravovaniu:

              Žiaci 2. stupňa a všetci zamestnanci sú v dňoch 10. - 14. 2. 2022 odhlásení z obedov. Ak nedôjde k zhoršeniu situácie, v utorok 15.2. sa už budú môcť stravovať.

              Deti v MŠ a žiaci 1. stupňa sa stravujú bezo zmeny.

            • Vysvedčenie pre rodičov

            • Prvý polrok školského roku 2021/2022 je za nami.Trocha dištančne, trocha prezenčne..opäť sme prežívali dni s rodičmi, doma, pri počítači či na mobiloch,  alebo v triedach so svojim spolužiakmi a učiteľmi.

              V marci to budú už dva roky, čo sa brány všetkých škôl po prvýkrát zatvorili a všetci sme sa stretli s novým pojmom "dištantné vzdelávanie".Museli sme sa prispôsobiť všetkým okolnostiam a reagaovať na  okamžité zmeny a výzvy. Ale všetko sme zvládli, naše deti sú technicky zdatné viac ako my, dospelí. Nastal čas zodpovednosti, sústredenia sa, svedomitosti.Nebolo a nie je to ľahké doteraz,ale snažíme sa určite všetci.

              Počas našich online hodín sa však nenudíme. Dokonca i na výtvarnej výchove v 5. A sme si dovolili navrhnúť vysvedčenie pre rodičov. Tiež potrebujú  vedieť, že ich pomoc a spolupráca je veľmi dôležitá. 

            • Fotografická súťaž

            • Naša žiačka Radoslava Uhlíková (7.A) získala ocenenie v celoslovenskej fotografickej súťaži žiakov ZUŠ. Jednalo sa o 4. ročník bienále fotografickej súťaže s témou “drapéria”, ktorú organizovala ZUŠ v Rimavskej Sobote. Radke blahoželáme a ďakujeme za úspešné reprezentovanie našej školy.

            • Prevzatie AG samotestov

            • Vážení rodičia, 

              V stredu, 2. februára 2022, si môžete prevziať samotesty

               v čase 6,30 - 8,00    a    11,30 - 16,15.

              Na rovnakom výdajnom mieste (okno šatne učebne techniky v školskom dvore). Veríme, že k tejto výzve pristúpite zodpovedne a bude odovzdaných väčšina testov. 

              Podľa Vami prejaveného záujmu (v decembri) bude vydaných 5 ks samotestov na žiaka. Rodič sa podpisom pri prevzatí zaväzuje hlásiť ich použitie. Škola je povinná vykazovať počty vydaných a použitých testov.

               

            • Triedy v karanténe a vzdelávanie

            • Vážení rodičia.

              Po januárovom nástupe do školy prechádzajú niektoré triedy do karantény. Aktuálny prehľad nájdete na hlavnej stránke školy. 

              V uplynulom týždni triedni učitelia požiadali o spoluprácu rodičov a zisťovali, koľko detí v triede má výnimku z karantény. Za spoluprácu Vám ďakujeme. Pretože počty takýchto detí rastú, na základe očakávania časti rodičov, pristupujeme k zmene spôsobu výučby. 

              Výnimku z karantény majú žiaci, ktorí:

              • prekonali ochorenie COVID 19 za posledných 180 dní
              • plne zaočkovaní žiaci 

              ( presnejšie to je uvedené vo vyhláške UVZ SR, preukazuje sa dokladom vydaným zdravotníckym zariadením)

              V prípade, že pôjde trieda do karantény, deti, ktoré majú výnimku, budú môcť pokračovať vo vzdelávaní v škole. Vyučovanie bude prebiehať v učebni triedy, podľa riadneho rozvrhu. Žiaci, ktorí budú doma, sa budú pripájať cez MS Teams.

              Deti, ktoré budú chodiť do školy, musia rodičia prihlásiť na stravu, pretože celá trieda bude pri prechode do karantény automaticky odhlásená z obedov.

            • Prevzatie AG samotestov

            • V utorok, 18. 1. 2022, si môžu rodičia prevziať samotesty v čase 6,15 - 8,00 a 11,30 - 16,30 na rovnakom výdajnom mieste (okno šatne učebne techniky v školskom dvore).

              Podľa Vami prejaveného záujmu (v decembri) bude vydaných 5 ks samotestov na žiaka. Rodič sa podpisom pri prevzatí zaväzuje hlásiť ich použitie. Škola je povinná vykazovať počty vydaných a použitých testov.

               

            • Jazykový kvet Lupienok

            • Jazykový kvet - Lupienok je celoslovenská jazykovo-prirodovedno-umelecká súťaž pre deti. Tento rok sa do nej zapojili naši šiestaci. Ich úlohou bolo ručne vytvoriť trojstranový lupienkový herbár s faktami a veršovánkami.

              Herbáre bolo potrebné nafotiť a poslať vo forme prezentácie tak, aby usušené lupienky/lístky boli jasne viditeľné a texty čitateľné.

              Šiestaci Erik Kováč, Matúš Okrucký, Sarah Polláková, Adela Zbyňovská a Adriana Kosnovská postúpili až do celoslovenského finále tejto súťaže. Blahoželáme!

              Ich práce si môžete pozrieť vo fotogalérii.

               

            • O2 Športová akadémia Mateja Tótha

            • Vážení rodičia, žiaci, priatelia našej školy,

              vďaka Vám sme sa stali jednými z víťazov O2 Športovej akadémie M. Tótha. 

              Do aktuálneho ročníka sa zapojilo až 445 základných škôl, v Trenčianskom kraji 50 škôl.

              Ď A K U J E M E všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby sa naše deti viac hýbali a stali sa zdravšími, šťastnejšími a pozornejšími.