• Pieskovisko v MŠ - oprava

            • Pieskovisko v materskej škole dostalo nové drevené obloženie. Za opravu ďakujeme rodičom p. Markechovi, p. Jurkovi a Rodičovskému združeniu za peniaze poskytnuté na rekonštrukciu.

              Nech našim škôlkarom dobre slúži!

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia,

              v zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 7. – 9. ročníka na deň 18. 05. 2022, t.j. streda,

              z  prevádzkových dôvodov (organizačné zabezpečenie Testovania 5). Žiaci 7. - 9. roč. sú na tento deň odhlásení z obeda aj desiatej.

              Žiaci 1. - 4. a 6. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

            • Deň dopravnej výchovy

            • Vo štvrtok 12. 5. 2022 sme zažili netradičný deň - Deň dopravnej výchovy.

              Deti spoznávali dopravné značky formou kvízu či pexesa, lúštili dopravné križovatky, učili sa poskytovať prvú pomoc. Vyskúšali si sily v jazde zručnosti, preopakovali si pravidlá správania sa na prechode pre chodcov, jazdili podľa semaforov. Zahrali sa na tvorcov dopravných komunikácií, skladali rôzne dopravné prostriedky.

              Deviatci si vyskúšali, aké to je, starať sa o triedu veselých živých mladších spolužiakov. 

            • Projekt Čerstvé hlavičky pre naše deti

            • Naša škola sa zapojila do 4. ročníka projektu Čerstvé hlavičky.

              O tom, ktoré školy získajú ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka, rozhodne verejnosť hlasovaním.

              Hlasovanie bude prebieha od 28. 4. - 1. 6. 2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

              Hlasovať:

              - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

              - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz.

              Škola a škôlka, ktorá získa najviac prepočítaných hlasov vzhľadom ku konkrétnej predajni Kaufland, môže získať od spoločnosti Kaufland ovocie a zeleninu na celý školský rok 2022/2023 na týždennej báze, max 200 g ovocia alebo zeleniny na dieťa.

               Poradie našej školy je určené vo vzťahu k predajni Nové Mesto nad Váhom, Malinovského ul.

            • Slovíčka v malíčku

            • MY DICTIONARY FROM REALITY alias SLOVÍČKA V MALÍČKU

              Môj slovník z reality je projekt občianskeho združenia IALF zameraný na slovnú zásobu v cudzích jazykoch. Realizuje sa na Slovensku roku 2013 a má medzinárodnú jazykovú akreditáciu.

              Úlohou pre tento rok bolo pod vedením p. učiteľky Šprlákovej-Zmorovej vytvoriť vlastný slovnodruhový slovník na tri po sebe nasledujúce písmená abecedy. Do projektu sa zapojili žiačky siedmeho ročníka Alexandra Lužová, Bianka Tulisová a ôsmaci Liana Kolarovská a Patrik Sevald.

              Celoslovenské kolo a vstupenku do finále si vybojovala Liana Kolarovská (8. A), ktorej gratulujeme a držíme palce.

            • Deň Zeme

            • Pri príležitosti Dňa Zeme 22. apríla 2022 žiaci 3.  a 4. ročníka vytvárali plagáty a pohľadnice s tematikou ochrany životného prostredia. Zapojili sme sa tým do súťaže, ktorú vyhlásil školský recyklačný program Recyklohry.

              Najkrajšie výtvory sú vystavené na nástenke v našej škole.

              Čo sú to Recyklohry?

              Recyklohry sú školský recyklačný program, ktorého cieľom je prehĺbiť znalosti žiakov v oblasti triedenia a recyklácie odpadov a umožniť im osobnú skúsenosť so spätným odberom použitých drobných elektrozariadení a batérií, starých mobilov a tonerov. V škole v rámci tohoto programu máme na zber tohoto nebezpečného odpadu špeciálne boxy.

            • Naši bedmintonisti vyhrali!

            • Dňa 28.4. sa naši chlapci Kamil Gaidoš /9. A/, Tomáš Mikláš a Patrik Michalec / 8. A/ zúčastnili okresného kola v bedmintone v Novom Meste nad Váhom.

              Zo 6 zúčastnených škôl sa umiestnili na 1. mieste- gratulujeme!

              O deň neskôr absolvovali tento turnaj v bedmintone i naše dievčatá v zložení Liana Kolarovská a Liana Kováčová /8. A/. V okresnom kole sa umiestnili na 4. mieste.

            • Deň narcisov

            • 28. apríla 2022 sme prispeli sumou 441,85 eura. Ďakujeme deviatakom za spoluorganizovanie tejto akcie. 

              Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov.

            • Lyžiarsky výcvik

            • Po dlhej prestávke, ktorá bola spôsobená koronavírusom, sa konečne mohol uskutočniť lyžiarsky výcvik. Zorganizovali sme ho pre žiakov 8. ročníka v Bachledovej doline. Napriek tomu, že termín lyžiarskeho bol 20. 3 - 25. 3. 2022, užili sme si nádherné počasie, ktoré neublížilo snehovým podmienkam. Veríme, že všetci žiaci boli spokojní, pretože z nelyžiarov sa stali lyžiari a z lyžiarov pokročilí. Domov sme sa vrátili zdraví, opálení a obohatení novými zážitkami.

              Viac sa môžete dozvedieť v príspevku Sabinky Surdovej (8. A)  TU

            • Kladenie vencov

            • V piatok 8. apríla 2022 sa naši siedmaci zúčastnili slávnostného aktu - položenia vencov k trojkrížu v Rakoľuboch. Spoločne s predstaviteľmi samosprávy a veľvyslanectva Rumunska si uctili pamiatku vojakov, ktorí padli na jar 1945 pri oslobodzovaní našej obce.

            • Deň narcisov 2022

            •  

              Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Tento rok sa koná už 26-ty krát.Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. 

              Zbierku v našej škole organizujeme od roku 2001. Nielen v škole ale aj v obciach, firmách, úradoch. V tomto roku bude prebiehať iba na pôde školy.

              Po dvojročnej prestávke aj žiaci a zamestnanci našej školy vyjadria 28. apríla 2022 prostredníctvom žltých narcisov svoju podporu boju proti rakovine.

               

            • Pytagoriáda okresné kolo

            • V okresnom kole Pytagoriády riešilo náročné úlohy 27 našich žiakov 3. - 7. ročníka. Súťaž opäť prenehla online v dňoch 29. - 30.  marca.

              Najväčšiu radosť nám urobil Alexej Gábor (4. A), ktorý obsadil krásne 2. miesto v okrese vo svojej kategórii. Srdečne blahoželáme aj ďaľším úspešným riešiteľom okresného kola: Adamovi Kucekovi (3. A) a Alexovi Orsavovi (4. A)!

            • Športová akadémia Mateja Tótha

            • Po zapojení sa do súťaže O2 Šporotovej akadémie M. Tótha naša škola obsadila 1. miesto v Trenčianskom kraji vo svojej kategórii.

              Vďaka tomu boli v januári vyškolení dvaja pedagógovia, aby mohli viesť športové tréningy v 2. - 4. ročníku.

              Na tréningoch sa venujeme všeobecnej pohybovej príprave, ktorá je potrebná pre každý šport. Pripravujeme deti na športové výkony, učíme ich správne vykonávať pohyb a formy, akými to realizujeme, sú plné radosti a hier. 

              U druhákov a tretiakov sa táto činnosť realizuje v utorok, u štvrtákov v piatok.

              V športovom tréningu využívame najnovšie poznatky zo športovej prípravy detí. Tréning je zameraný na rozvoj všeobecných pohybových schopností, funkčný rozvoj organizmu, ale aj rozvoj základných lokomócií. Realizuje sa prostredníctvom cvičení, ktoré sú zakomponované do hier a súťaží. 

              Športová akadémia poskytla našej škole športové pomôcky pre všetkých  žiakov školy, vďaka ktorým môžeme hodiny realizovať zábavnejšou a zaujímavejšou formou. Žiaci taktiež dostali tričká alebo vrecúška.

              Program bude prebiehať počas celého kalendárneho roka 2022.

            • V škole bez rúšok

            • Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19  od štvrtka 21. apríla 2022

              • ruší sa povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.
              • nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.
            • Rodičovské združenie v ZŠ

            • Vážení rodičia,

              vo štvrtok 21. apríla 2022 sa uskutočnia triedne schôdzky Rodičovského združenia prezenčnou formou. Informácie o forme a čase Vám oznámia triedni učitelia v správe cez edupage.

              Pri vstupe do budovy použite, prosím,  dezinfekciu a respirátory.

            • Testovanie 9

            • Deviataci majú za sebou prvú vážnejšiu skúšku - preverenie vedomostí zo slovenského jazyka a matematiky v Testovaní 9.

              Prebehlo v stredu, 6. apríla 2022. Zúčastnilo sa 22 žiakov, boli rozdelení do 3 skupín.

            • PYTAGORIÁDA na našej škole

            • Každoročne sa naši žiaci zapájajú do matematickej súťaže Pytagoriáda. Po decembrovom školskom kole postúpilo 36 žiakov do okresného kola.

              Súťaž prebiehala opäť online. Najskôr v plnej počítačovej učebni v utorok 29. marca 2022 riešilo zaujímavé matematické úlohy 20 žiakov 3. - 5. ročníka.

              Alex Orsava, Alexej Gábor /4. A/ a Adam Kucek /3. A / sa stali úspešnými riešiteľmi Pytagoriáday vo svojej kategórii.

              Źiaci 6. - 8. ročníka absolvovali danú súťaž o deň neskôr, zúčastnilo sa 6 účastníkov, ale úspešným riešiteľom sa nestal nikto z nich.

              Úspešným riešiteľom blahoželáme!

            • Vybíjaná

            • Naše dievčatá nezaháľajú, v NMn/v sa 29. marca 2022 súťažilo vo vybíjanej a naše družstvo šiestačiek a siedmačiek postúpilo do okresného kola z predkola vybíjanej, ktoré sa uskutoční dňa 12.4. 2022.

              Srdečne blahoželáme k prvenstvu a držíme palce v okresnom kole!