• Letný tábor v škole

            • Milí rodičia, pozývame vaše deti (od 6 do 12 rokov) na letný tábor, ktorý sa bude konať v areáli našej základnej školy.

              Tábor organizuje občianske združenie MINIGYM v dvoch turnusoch počas tretieho a štvrtého týždňa v júli.

              V prípade záujmu - pre viac informácií alebo záväznú prihlášku volajte na tel.č. 0911 880 121 alebo píšte na minigymoz@gmail.com

            • Odznak všestrannosti

            • Dňa 13. 3. 2024 sa výber žiakov 6. - 9. ročníka zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti. 

              Žiaci súťažili v nasledujúcich disciplínach: prekážková dráha, člnkový beh, ľah - sed, skok do diaľky a preskoky cez švihadlo.

              Cieľom tejto súťaže je podnecovanie žiakov k pravidelnému športovaniu a zároveň motivácia a podpora súťaživosti.

              Aj keď sme sa neprebojovali medzi najlepších, ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom!

            • Riaditeľské voľno 5. - 8. ročník (streda 20.3.2024)

            • V zmysle § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (Školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 5., 6., 7., 8. ročníka

              20. marca 2024, t.j. streda,

              z  prevádzkových dôvodov (organizačné zabezpečenie Testovania 9).

               

              Žiaci 1. až 4. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu.

              V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

              Mgr. B. Polacsek, riaditeľ školy

            • Okresné kolo v MIDI volejbale

            • Dňa 8. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v MIDI volejbale chlapcov v Novom Meste nad Váhom. Naši žiaci tvorili dva tímy. Prvý v zložení T. Bubeník, M. Nemšák, L. Turovský, A. Sevald získal 1. miesto a postupujú do regionálneho kola, za čo im gratulujeme!

              Druhý tím (L. Kouřil, A. Kosnovský, D. Svorada, M. Gaidoš) pozostával aj z chlapcov, ktorí podľa súťažných pokynov nespadali do vekovej kategórie, a preto nemohli získať cenu. Ďakujeme im za účasť a výbornú hru.

              Deň predtým 7. 3. 2024 sa MIDI volejbalu zúčastnili aj dievčatá. Ďakujeme im za skvelé nasadenie. Bojovali statočne a z 12 tímov im tesne ušlo 3. miesto.

            • Jazykovo – poznávací zájazd do Veľkej Británie

            • V dňoch 12. 2. – 16. 2. 2024 sa niektorí žiaci 7. – 9. ročníka zúčastnili jazykovo - poznávacieho zájazdu do Anglicka. Žiaci cestovali autobusom. Počas zájazdu spoznali mesto Brighton, navštívili filmové ateliéry Warner Bros., kde sa nakrúcal Harry Potter a spoznali najpútavejšie miesta v centre Londýna. Zaujímavou skúsenosťou bolo i ubytovanie žiakov v anglických rodinách.

              Tešíme sa, že sa naši žiaci dokázali dorozumieť  anglicky, čo sa potvrdilo pri nakupovaní, ako i v samotných rodinách. Presvedčili sme sa, že dokážu byť dochvíľni a disciplinovaní. Tešíme sa s nimi z krásnych spoločných zážitkov, ktoré v nás zostanú po celý život.

              Príbehy niektorých účastníkov si môžete prečítať TU.

            • Okresné kolo v bedmintone

            • Dňa 29. 2. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v bedmintone na ZŠ Nálepkova v Novom Meste nad Váhom.

              V kategórii chlapcov sa naši žiaci (Tomáš Bubeník, Martin Nemšák, Marek Gaidoš) umiestnili na 1. mieste a postupujú do krajského kola. Gratulujeme k postupu a držíme palce v ďalšom kole!

            • Jazykový kvet LUPIENOK 2024

            • Jazykový kvet - Lupienok je postupový jazykovo-prirodovedno-umelecký projekt pre deti.

              https://www.jazykovevzdelavanie.sk

              V rámci anglického jazyka sa pod vedením p. uč. Strechayovej tejto súťaže zúčastnilo 6 žiačok z 9. A. Všetky sa prebojovali do celoslovenského finále, kde sa umiestnili na 2. mieste a zároveň sa stali finalistkami celoslovenského finále.

              Menovite: Blažejová Nela, Lužová Alexandra, Nemšáková Viktória, Tulisová Bianca a 2 žiačky sa stali top finalistkami – Pristašová Kristína, Urbanová Sophia. Gratulujeme!

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Dňa 14. 2. 2024 sa konalo okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín, v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentovali Gabika Pavlíková (6.A) a Eliška Tousecká (3.A). Za ich úsilie si obe zaslúžia veľkú pochvalu a pevne veríme, že nadobudnuté skúsenosti využijú v ďalších ročníkoch. ĎAKUJEME!

            • Karneval v ZŠ 2024

            • V utorok 13. 2. 2024 sa v telocvični našej školy stretli princezné, rytieri, rôzne zvieratká, čarodejníci, futbalisti a dokonca aj niekoľko Harry Poterov. V ŠKD sme mali karnevalový deň.

              Niekoľko dní sme všetci vyrábali karnevalovú výzdobu, aby sme si mohli skrášliť telocvičňu. Naozaj sa nám to veľmi pekne podarilo. Všetci sme sa tam cítili príjemne. Súťažili sme, bláznili sme sa, tancovali a samozrejme sme ocenili najoriginálnejšie masky a kostýmy.

              Z každej triedy vyhrala jedna maska a vyhlásili sme aj prvé tri miesta zo všetkých detí. Ďalšie tri deti sme ocenili za nápad a prevedenie kostýmu. Detičky si odniesli malé odmeny a diplom na pamiatku. Všetky deti sa snažili, aby ich maska bola najkrajšia a aby si tento deň poriadne užili, no vyhrať nemohli všetci. Niektorí boli smutní a niektorí sklamaní, ale sladká odmena sa ušla všetkým. Prežili sme krásne karnevalové poobedie.

              Ďakujeme pánovi riaditeľovi Brankovi Polacsekovi za technickú spoluprácu, pani učiteľke Jitke Trebatickej za pomoc pri príprave a výzdobe telocvične a všetkým deťom za to, že boli také úžasné.

              Vaša Lenka, Zuzka, Klaudia a Simonka

            • Lyžiarsky výcvik 2024

            • Uskutočnil sa od 21. do 26. januára 2024 v Bachledovej doline, ktorá je na pomedzí Spišskej Magury, Belianskych Tatier a Podtatranskej brázdy.

              Niekoľko príbehov a svedecké výpovede si môžete prečítať od našich žiakov tu.

            • Chrípkové prázdniny - základná škola

            • Riaditeľ ZŠ s MŠ v Kočovciach oznamuje rodičom a žiakom, že z dôvodu vysokého nárastu respiračných ochorení a na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne

              prerušuje výchovno-vzdelávací proces v základnej škole od 31.1.2024 (streda) do 2.2.2024 (piatok)

              a vyhlasuje chrípkové prázdniny pre všetky triedy základnej školy (1. až 9. ročník).

               

              Nástup do školy je v pondelok, 5. 2. 2024. Všetkým chorým prajeme skoré uzdravenie!

              Žiaci dostanú z niektorých predmetov cez EduPage úlohy na vypracovanie - týka sa hlavne zdravých žiakov.

              Žiaci základnej školy sú v týchto dňoch odhlásení zo stravovania v školskej jedálni.

               

              Materská škola a školská kuchyňa je v spomenutých dňoch v prevádzke.

            • BODY WORLDS

            • Dňa 24. 1. 2024 sme navštívili Bratislavu za účelom návštevy prvej  výstavy skutočných ľudských tiel zachovaných prostredníctvom procesu plastinácie.

              Na prvom poschodí Nivy Center, na viac ako 1000 m2 - v dvoch výstavných priestoroch - sme sa dozvedeli, akým zložitým, ale zároveň dokonale vytvoreným svetom je ľudský organizmus.

              Výstava je nezabudnuteľnou cestou do sveta ľudského tela. 

              Výstava BODY WORLDS nás zaviedla nielen do sveta anatómie. Podporuje vedomú životosprávu, informuje ako venovať väčšiu pozornosť nášmu zdraviu, rozpoznať náš fyzický potenciál, naše obmedzenia a premýšľať o tom, čo to znamená byť človekom.

                Výstavu predstavujú plastinácie skutočných ľudí vrátane celých tiel naaranžovaných do úžasne prepracovaných, umeleckých, pohyblivých tónov (napr. skok do výšky, krasokorčuľovanie, tanečnica na ľane, brankár hádžuci sa po lopte), orgánov, konfigurácií orgánov, krvných ciev a priehľadné rezy tela. Výstava podrobne prezentuje fungovanie a mechanizmy pôsobenia vesmíru ukrytého v tele. 

              Pre nás žiakov 7. a 9. ročníka bolo veľa vecí fascinujúcich /umiestnenie implantátov v tele, mechanizmus umelých kĺbov, funkcie srdca, funkcie zdravých a postihnutých orgánov v našom tele, obezita, embryá v daných týždňoch vývinu, účinky chorôb zo závislosti, zdravé pľúca - fajčiarske pľúca,.../

              Celou výstavou nás sprevádzali lektori - študenti 2. ročníka lekárskej fakulty Univerzity Komenského.

              Prežili sme super deň, preto sa už teraz tešíme na podobné zaujímavé exkurzie.

            • Prerušenie prevádzky v materskej škole

            • Vážení rodičia detí v materskej škole. Na základe vysokej chorobnosti detí (vyše 80% absencia) v oddeleniach MŠ1 (Lienkovo), MŠ2 (Včielkovo), MŠ3 (Mravčekovo) sa v týchto oddeleniach podľa §150a ods.2c) zákona č.245/2008 Z.z. (školský zákon) prerušuje prevádzka z hygienicko-epidemiologických dôvodov

              od 24.1. (streda) do 26.1.2024 (piatok)

              Prevádzka v týchto oddeleniach bude opäť obnovená pondelok 29.1.2024.

              Oddelenie MŠ4 (Motýlikovo) zostáva zatiaľ v prevádzke.

            • Kúzelná fyzika v škole

            • Dňa 21.11.2023 k nám prišla Kúzelná fyzika, čo je zábavno-vzdelávacie predstavenie pásma experimentov s fyzikálnou podstatou a často neočakávaným dejom (fyzikálne kúzla). Jednotlivé experimenty sú vyberané tak, aby zaujali divákov všetkých vekových kategórií. Viac tu.

              Žiaci zažili zábavnou formou rôzne fyzikálne javy a kde sa s nimi stretávajú v každodennom živote.

            • Zber papiera - vyhodnotenie

            • V mesiacich november - december prebiehal v škole zber papiera. 

              Spoločnými silami sme nazbierali 2 931 kg.

              Ocenení boli prví piati žiaci a tri najúspešnejšie triedy v prepočte priemeru na žiaka.

              Do zberu sa zapojilo 29 detí, no najmä ich rodičov, ktorí papier do školy priviezli. Peniaze za zber poputujú Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Kočovce a budú použité v prospech všetkých detí.

              PS: ďakujeme ôsmakom, ktorí pomohli naložiť papier do kontajnera :)