• Náš výlet do Terchovej

            • Všetko sa to začalo 19. júna, vlakom sme sa z novomestskej stanice dopravili do centra Žiliny. Tam naša cesta však nekončila, autobusom sme sa prepravili do Nižných Kameníc, kde bol náš kemp. Ubytovaní sme boli v malých bungalovoch a prostredie bolo úžasné, okolo nás bola samá príroda. Počasie nám vychádzalo v ústrety počas celého výletu. Všetci sme skúmali okolie a hľadali nejaké aktivity ako sa zabaviť. Asi najčastejšou aktivitou bol volejbal, alebo skákanie na trampolínach. Atmosféra bola super, všetci sme napäto čakali na ďalší deň, kedy sme mali ísť na túru. Druhý deň sme strávili turistikou. Niektorí išli na veľký okruh a niektorý na ten malý, po všetkých stránkach sme si to neskutočne užili. Aj napriek tomu že sme prišli uťahaní a mokrí ako myši. Tretí deň sme sa len pobalili a okolo pol desiatej sme boli nastúpení pred chatkami. Väčšina z nás by ostala ešte dlhšie kvôli dobrej atmosfére a dobrým zážitkom. Ako poslednú aktivitu sme mali naplánované nákupné centrum Mirage, v ktorom sa v nás dievčatách prebudili nákupné maniačky. Po celkovej stránke bol tento výlet úžasný a verím že sme si z neho odniesli len samé dobré zážitky a fantastické spomienky!

              9.A trieda

            • Koncoročný výlet

            • Tento školský rok sme sa spoločne dohodli, že navštívime mesto Trenčín.

              Trenčiansky hrad, mestská veža, Morový stĺp, fontána Vodník, zmrzlina, kaviarničky a malé reštaurácie - to všetko sme zažili na námestí hlavného mesta.

              Ale naše deti milujú i adrenalín - a tak sa chceli otestovať, či zvládnu lanovú dráhu Tarzánia v lesoparku Brezina.

              V korunách stromov Tarzánie je 22 plošín a rôznych lanových prekážok. Rozmiestnené sú v rôznej výške od 5 do 10 metrov nad zemou. Môžete si vybrať, či sa vydáte po ľahšej (modrej) alebo ťažšej (červenej) trase. O bezpečnosť sme sa  nemuseli báť, istili nás oceľové laná a pred začiatkom nám inštruktori vysvetlili ako sa správne istiť.

              A keď sme už boli pri lanovej dráhe, zablúdili sme na chvíľu do neďalekého bludiska. Posplietané uličky nám pri hľadaní východu a naháňaní  protihráčov poriadne zamotali hlavu.

              Nie všetci boli odvážni...ale užili sme si parádny deň.

              Počasie nám prialo, stihli sme i občerstvenie, jadranskú zmrzlinu, kebab, či pizzu, a odšlapali sme si pár kilometrov počas prehliadky celého mesta.

              Domov sme sa vrátili unavení, ale obohatení o nové zážitky.

               

              trieda 5.B, 7. A a 8. A

            • Prespávačka v ŠKD

            • Akcia "prespávačka" prebehla z piatka na sobotu 16. - 17. júna. Deti sa zabavili pri hrách, súťažiach, vybíjanej, trochu si potrápili mozog pri vedomostnom kvíze a určite sa aj niečo nové naučili a dozvedeli. Prišli nás pozrieť aj psíkovia našich trojičiek a Azor pani učiteľky Sašky. Vonku bola diskotéka aj s diskoguľou. Všetci sme sa vybláznili, tancovali, spievali, opekali, jedli, pili a trošku sme aj spali. Deti boli úžasné, všetci poslúchali, pomáhali s prípravou opekačky, aj s prípravou telocvične na spanie. Dokonca sme všetci spolu aj upratovali. Ďakujeme rodičom, že tak pekne nabalili deti, pánovi riaditeľovi, pánovi školníkovi a Saškinmu Erikovi za technickú pomoc a ukážkovú prípravu ohniska a samozrejme deťom, že boli také úžasné a že sme mohli stráviť spoločný čas takto netradične. Lenka a Saška

            • Plavecký výcvik

            • Od 5.6. do 14.6.2023 žiaci 3. až 5. ročníka absolvovali základný a zdokonaľovací plavecký kurz, ktorý sa konal v bazéne Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom.

              Počas kurzu žiaci zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Najdôležitejšia však bola rodosť detí z pobytu vo vode, čo bolo vidieť aj na ich tvárach.

              Celý kurz bol ukončený preplávaním celého 25 metrového bazéna na čas, za čo každý účastník dostal "mokré vysvedčenie".

            • Multimediálny výchovný koncert

            • Dňa 8.6. 2023 sa žiaci 1. a 2. stupňa zúčastnili multimediálneho výchovného koncertu.

              Umelecká spoločnosť LETart production zo Žiliny sa venuje hudobno-výchovným predstaveniam s motivačným obsahom, pre našich najmladších si pripravili veselý a poučný program plný veselých pesničiek, ktorý sa milou a nenásilnou formou zaoberal otázkami zdravého životného štýlu.

              Čo je trendom dnešnej doby? Ako súčasné média ovplyvňujú mladých ľudí? Aké nástrahy v sebe ukrýva internet? Čo je to kyberšikana? Čo je to grooming? Všetky tieto otázky a mnohé iné postupne odhalili pre starších žiakov v multimediálnom programe Trendsetter.

              Silné motivačné slová obohatené hudbou v nás zanechali hlboký zážitok.

              Ďakujeme agentúre LETart za super zážitok a tešíme sa na ďašiu spoluprácu.

               

               

               

               

               

               

               

            • Deň detí v škole

            • 1. jún sa niesol v znamení Dňa detí. Naši deviataci s triednou pani učiteľkou si pre svojich spolužiakov pripravili rôzne stanoviská, kde si deti mohli zasúťažiť, vyskúšať mentálnu, ale aj fyzickú zdatnosť, zabaviť sa a mať super deň. Počasie bolo nádherné, deťom sa páčilo a deviatakom a pani učiteľkou ďakujeme za nasadenie, trpezlivosť a vytrvalosť.

            • Desiata od 5. do 30 júna nebude

            • Vážení rodičia, oznamujeme vám, že z dôvodu výpadku pracovných síl v školskej kuchyni sa

              od 5. júna (pondelok) do 30. júna (piatok) 2023

              nebude vydávať desiata žiakom ZŠ.

              Stravovanie v MŠ a obedy žiakom ostávajú zachované bez zmeny.

            • Činohra Nebojsa v Slovenskom národnom divadle

            • Dňa 18.5.2023 sa žiaci 3. až 5. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia činohry Nebojsa v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Rozprávka o tom, ako Maruška a Nebojsa stretli nielen dvanásť mesiačikov. Predstavenie tvorili motívy viacerých známych rozprávok, ktoré boli zakomponované do vtipného a dynamického deja. Žiaci si predstavenie užili a odniesli domov nové zážitky.

            • Divadielko "od susedov"

            • 5. mája k nám zavítalo divadielko z Hôrky nad Váhom. So snahou obohatiť kultúrno-spoločenský život v obci Hrádok založili rodinný spevácky zbor a nacvičili divadlo o chrobáčikoch v lese, kde prepojili spev a divadlo v rámci environmentálnej výchovy. Deťom bolo okrem iného aj pútavým spôsobom podané triedenie odpadov.

            • Činoherné anglicko-slovenské predstavenie

            • Žiaci 3. až 6. ročníka našej školy sa 22.5.2023 mohli netradičným spôsobom zamyslieť nad tým, ako vznikol vesmír, ako to, že slnko svieti vždy len na určitú časť planéty, či prečo sú niektoré zvieratá len vo vode a iné len na suchu alebo vo vzduchu. Práve téma stvorenia sveta bola totiž námetom anglického predstavenia pre deti, ktoré nám v KD v Beckove zahrali herci z Divadelného centra v Martine. Porozumeniu detí pomáhali nielen ich vedomosti a zaujímavé scény, ale i kombinácia anglického jazyka so slovenským. Veríme, že sa vystúpenie deťom páčilo a povzbudilo ich k ďalšiemu vzdelávaniu sa v cudzích jazykoch.

            • Škola v prírode

            • V dňoch od 8.5. do 12.5.2023 sa uskutočnila Škola v prírode na Táloch so žiakmi z 3.A., 3.B, 4.A. To ako sa im páčilo a čo robili sa dozviete v textoch, ktoré napísali žiaci z každej triedy. SVEDECTVÁ ÚČASTNÍKOV

            • Deň Zeme v škole

            • V piatok 28. apríla sme si v škole pripomínali ako dôležitá je naša Zem pre nás. Je to momentálne jediný priestor, kde je možný život. Potrebujeme ju chrániť. Aj preto sme sa rozhodli nielen si o tom povedať, ale aj prakticky prispieť k čistejšiemu prostrediu okolo nás. Čistili a zbierali sme odpadky v škole, na ihriskách v obci, ale aj priestor Skalky, kde mnoho našich spoluobčanov trávia voľný čas.

              Sme radi, že sme mohli prispieť k čistejšiemu prostrediu a veríme, že zostane čisté čo najdlhšie.

            • Riaditeľské voľno 9. ročník (9. máj 2023)

            • V zmysle § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 9. ročníka na deň 9. máj 2023, t.j. utorok,

              z organizačných dôvodov (prijímacie skúšky na stredné školy - 1. kolo, 2. termín).

              Žiaci 1. až 8. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

              Mgr. B. Polacsek, riaditeľ školy

            • Riaditeľské voľno 9. ročník (4. máj 2023)

            • V zmysle § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č.231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že udeľujem podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /Školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              riaditeľské voľno pre žiakov 9. ročníka na deň 4. máj 2023, t.j. štvrtok,

              z organizačných dôvodov (prijímacie skúšky na stredné školy - 1. kolo, 1. termín).

              Žiaci 1. až 8. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu. V riadnej prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí.

              Mgr. B. Polacsek, riaditeľ školy

            • Zápis detí do 1. ročníka

            • Dňa 19.4.2023 sa uskutočnil zápis do 1. ročníka. K zápisu prišlo 46 detí, niektoré budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní a ostatné nastúpia od septembra do školských lavíc. Už teraz je isté, že budeme otvárať dve prvé triedy. Tešíme sa na vás!