• Aktivity

            • McDonald's Cup

            • Dňa 29. 4. 2024 sa našim šikovným štvrtákom podarilo získať 1. miesto v okresnom kole McDonald's Cup. Zapojených bolo 12 škôl z celého okresu. Podmienkou súťaže bolo, že družstvo musí tvoriť jedno dievča a štyria chlapci. Počas hry sme videli tímovú spoluprácu, bojovnosť a neskutočné odhodlanie umiestniť sa čo najlepšie. V družstve okrem štvrtákov (J. Franko, M. Tokarz, M. Vargončík, V. Balažovič, A. Kopas, K. Kotulová, E. Ivanová) hral aj šikovný tretiak N. Orsava. Žiaci vďaka víťazstvu postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční v Považskej Bystrici. Držíme im palce a za výkon, ktorý predviedli im gratulujeme!

            • Deň Zeme v škole

            • Tento rok sme Deň Zeme oslávili v škole 26.4.2024 rôznymi aktivitami. Vzdelávali sme sa teoreticky, využili sme možnosti prednášky environmentálneho centra, ale aj prakticky sme prispeli k čistejšiemu okoliu školy a obce. Nechýbalo aj vysadenie nových stromov v obci. Verím, že aj týmito aktivitami motivujeme ostatných ľudí v okolí, aby sa správali úctivo k svojmu prostrediu, v ktorom žijeme všetci.

            • Krajské kolo v bedmintone

            • Dňa 30. 4. 2024 sa uskutočnilo krajské kolo v bedmintone, ktoré sa konalo v bedmintonovej hale v Trenčíne v Zamarovciach. Do krajského kola sa prebojovalo 8 škôl a naši chlapci (T. Bubeník, M. Gaidoš, E. Kováč) sa umiestnili na krásnom 3. mieste. Za ich úžasný výkon im gratulujeme!

            • Kurz keramiky v ZUŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz keramiky v ZUŠ.

              V piatok 26.4.2024 prebiehal v ZUŠ v Kočovciach kurz keramiky pre našich žiakov pod vedením hrnčiarskeho majstra Ľubomíra Hoľmu z Trstenej.

              Pán Hoľma, ktorý prijal naše pozvanie, je udržiavateľom tradície výroby obľúbenej trstenskej keramiky. Našich žiakov najprv oboznámil s postupom získavania a prípravy keramickej hliny, jej spracovaním a vypaľovaním v peci, vysvetlil symboliku zdobenia trstenskej keramiky a jej pôvodné využitie. Mohli sme si pozrieť krásne dekorované hotové výrobky z jeho dielne. Najväčším zážitkom pre deti bola možnosť vyskúšať si točenie keramiky na hrnčiarskom kruhu a vyrobiť si vlastný hrnček alebo misku.

              Hrnčiarsky kruh, ktorý v ZUŠ v Kočovciach máme a na ktorom deti tvorili, vlastnoručne vyrobil a našej škole venoval pán Jozef Kováčik. Aj touto cestou by sme sa chceli za tento veľkorysý dar pánovi Kováčikovi a jeho rodine poďakovať. Hrnčiarsky kruh je významným obohatením činnosti výtvarného odboru, prispeje k udržiavaniu tradície hrnčiarskeho remesla a bude robiť radosť mnohým generáciám detí.

              Ďakujeme : )

            • Pozor - hlasovanie za "Čerstvé hlavičky"

            • Ako škola a škôlka máme možnosť získať zadarmo pre žiakov ZŠ a pre deti MŠ na celý budúci školský rok 2024/2025 každý týždeň čerstvé ovocie a zeleninu z partnerskej predajne Kaufland.

              Na získanie je potrebné vyhrať hlasovanie, ktoré určí víťaza. Preto vás všetkých (aj vašich známych) pozývam cez hlasovanie vyhrať túto cenu pre našich žiakov a naše deti.

              Hlasuje sa zvlášť za školu a zvlášť za škôlku každý deň!

              Na hlasovanie treba navštíviť stránku https://www.cerstvehlavicky.sk/ kde sa treba raz zaregistrovať (tel. číslo a mail), a potom každý deň posielať hlas.

              Hlasovať môže každý, kto má mail a tel. číslo.

              Šírte prosím túto informáciu a zapojte čo najviac ľudí vo svojom okolí!

              Ďakujeme za spoluprácu a veríme, že sa nám podarí uspieť!

            • Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

            • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov.

              Pripnutím žltého kvetu na znak solidarity s ľuďmi s rakovinou si predstavíme konkrétneho pacienta, ktorý bojuje s touto zákernou chorobou. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda 40 000.

              Na našej škole je už tradíciou podporiť túto zbierku.

              Jej 28. ročník sa konal i na našej škole dňa 18. apríla, kedy všetkých spolužiakov navštívila dobrovoľná hliadka deviatakov a obdarila ich narcisom.

              Podarilo sa nám prispieť sumou 400 eur! Za všetky finančné príspevky ďakujeme!

               

               

            • Vybíjaná - okresné kolo

            • Dňa 18.4. 2024 sa konalo okresné kolo mladších žiakov vo vybíjanej v Mestskej športovej hale v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentovali žiaci 4. A a 4. B triedy. Súťaže sa zúčastnilo 11 škôl z celého okresu. Školy boli rozdelené do štyroch skupín, víťazi zo skupiny postúpili medzi prvé štyri miesta. Naši žiaci ukázali v svojej hre nie len bojovnosť, ale aj rýchlosť, presné prihrávky a kolektívnu spoluprácu. Kapitán družstva J. Franko spolu s M. Vargončíkom nám svojou temperamentnou hrou predviedli skvelý výkon, vďaka ktorému sme si odniesli 1. miesto, ale samozrejme patrí obdiv aj ostatným hráčom, ktorí boli zapojení v tejto hre (V. Balažovič, A. Kopas, D. Nosko, M. Tokarz, V. Chochlíková, P. Jamborová, L. Kajanová, K. Kotulová, N. Piskláková a E. Ivanová).

              Za fantastický výkon im gratulujeme a sme hrdí, že máme na našej škole takých šikovných žiakov!

            • Výtvarná súťaž "Vesmír očami detí"

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž "Vesmír očami detí".

              Dňa 16.4.2024 si Ela Kotvanová, žiačka 1. ročníka, prevzala ocenenie za svoju výtvarnú prácu v súťaži Vesmír očami detí. Dielko s názvom Súhvezdie mačky bolo ocenené v kategórii 1. stupňa ZUŠ v regionálnom kole súťaže a postupuje do celoslovenského kola. Zároveň bolo vybraté pre plagátik k súťaži. Oceňovanie víťazných prác sa tentokrát konalo v kutúrnom dome Javorina v Starej Turej a bolo spojené so slávnostnou vernisážou a výtvarným workshopom. Elke blahoželáme a prajeme veľa ďalších tvorivých úspechov.

            • Plavecko-bežecký pohár

            • Dňa 11. 4. 2024 sa na Strednej priemyselnej škole v Novom Meste nad Váhom uskutočnila súťaž Plavecko- bežecký pohár. Našu školu reprezentoval výber žiakov 4. až 8. ročníka. Žiaci si zmerali sily v dvoch disciplínach a to v plávaní a v behu. Táto súťaž sa na Slovensku uskutočnila po prvýkrát a sme veľmi radi, že sme sa jej mohli zúčastniť. Z našej školy sa stali úspešnými až traja žiaci a to:

              Marko Vargončík 1. mesto (kategória 4.- 5. ročník)

              Matúš Tokarz 3. miesto (kategória 4.- 5. ročník)

              Gabriela Pavlíková 3. miesto (kategória 6.- 7. ročník)

              Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za reprezentáciu školy a gratulujeme k úspechu!

            • Regionálne kolo v MIDI volejbale

            • Dňa 11. 4. 2024 sa uskutočnilo regionálne kolo chlapcov v MIDI volejbale v Novom Meste nad Váhom (ZŠ Odborárska).

              Naši chlapci (Martin N., Tomáš B., Leo T., Adam S., Marek G.) sa umiestnili na 2. mieste.

              Ďakujeme im za reprezentáciu školy a gratulujeme k úspechu!

            • Marec - mesiac knihy

            • Snáď každý vie, že marec je venovaný knihám. Mnohí z nás majú svoje obľúbené knihy odložené nielen v poličke, ale i v srdci.

              Dnes čítanie považujeme za základnú znalosť a pre mnohých z nás je tiež zábavou, či relaxom.

              Knihy sú bránou do sveta poznania a preto v rámci mesiaca knihy naši žiaci ŠKD navštívili obecnú knižnicu v Kočovciach.

              Prezreli si vynovené priestory, prelistovali knihy a oboznámili sa s knižničným a výpožičným poriadkom knižnice.

              Vypočuli si krátke ukážky z rozprávkových kníh, porozprávali o svojich obľúbených postavičkách z prečítaných kníh v škole i doma a zahrali si zábavné hry.

              Príjemné strávené popoludnie s knihami sa nám veľmi páčilo.

            • Veľkonočné prázdniny a sviatky

            • Milí žiaci, prajeme vám krásne veľkonočné prázdniny od zajtra 28.3. (štvrtok) do 2.4. (utorok).

              Vidíme sa opäť v stredu 3. apríla 2024 v škole.

              Rodičom prajeme príjemné veľkonočné sviatky!

              Pedagogickým a nepedagogickým pracovníkom školy prajeme zaslúženú dovolenku a krásne sviatky!

              vedenie ZŠ s MŠ Kočovce

            • ALADIN

            • Dňa 19. 3. 2024 sa žiaci 1. - 3. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

              Aladin je rozprávka z ďalekého Orientu o túžbe po nových svetoch, o sile kúziel a čarov, o moci, ktorá pohltí samu seba, o dare najvzácnejšom zo všetkých darov, o priateľstve a o jednom jedinom želaní.

              ......vzlietnite na lietajúcom koberci a zažite jeden z príbehov Tisíc a jeden noci, ktorý vám rozpovie múdra Šeherezáda. Príbeh o chlapcovi Aladínovi, ktorý má zlaté srdce a túžbu v očiach a na ktorého meno je zakliata čarovná lampa. O Džinovi, duchovi z lampy, ktorý splní každé prianie na počkanie… A tiež o princeznej Budúr, ktorej kráse sa neubráni najsilnejší zo silných ani najmúdrejší z múdrych a o vezírovi Maghrebovi, ktorý chce získať krásnu princeznú, aj čarovnú lampu a ovládnuť celý svet.....

              Svetelné a zvukové efekty nás všetkých vtiahli do úžasného rozprávkového deja.

              Predstavenie sa nám veľmi páčilo, ďakujeme za kultúrny zážitok.

            • TESTOVANIE 9

            • Dňa 20. 3. 2024 čakalo testovanie našich deviatakov na základných školách na celom Slovensku.

              Test zo slovenského jazyka a literatúry obsahoval popri 20 úlohách s výberom odpovede aj desať úloh s tvorbou krátkej odpovede. Test z matematiky bol zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou.

              Žiaci mali na riešenie testu zo slovenského jazyka k dispozícii 70 minút a na riešenie testu z matematiky 90 minút.